Tim Fransen

Het kromme hout der mensheid

Wat goed is, komt snel. Dat geldt zeker voor cabaretier Tim Fransen. Na zijn debuutprogramma ‘Het failliet van de moderne tijd’ kwam de landelijke pers superlatieven te kort. In de opvolger ‘Het kromme hout der mensheid’ vraagt Tim Fransen zich af in welke staat onze menselijke beschaving verkeert.

Waarom moeten we juist in deze tijd te rade gaan bij figuren als keizer Napoleon Bonaparte, componist Ludwig van Beethoven en filosoof Immanuel Kant? Zijn dit de helden van onze moderne beschaving of leren zij ons iets heel anders over onszelf? “Een slim, muzikaal en zeer geestig filosofisch programma, een fantastische opvolger van zijn debuut”, aldus de Volkskrant.

“Meesterlijk.” (…) “Fransen neemt het publiek aan de hand door zijn wondere wereld die het meer dan waard is te betreden.” (…) “De ontroerende apotheose geeft ons, de dolende mens met als zijn feilen, nog een sprank hoop.”
AD
"Tim Fransen hoort bij de top. Het kromme hout der mensheid is een prachtige voorstelling. (...) Snel en verrassend in onthullende biografische verbindingen, abrupt in sublieme wendingen en met venijnige, ontregelende humor."
Dagblad van het Noorden
“Tim Fransen is de vleesgeworden liefdesbaby van Theo Maassen en Diederik van Vleuten (…) Je komt superlatieven tekort als het om ‘Het kromme hout der mensheid’ gaat. De grote belofte is nu al uitgekomen.”
De Telegraaf
“Fransen heeft een slim, muzikaal en zeer geestig filosofisch programma gemaakt, een fantastische opvolger van zijn debuut.”
Volkskrant
Meer informatie is te vinden op
timfransen.nl
Dit kan je ook interesseren:
Pieter Derks
vrijdag 17 mei 2019
Terug naar het programmaoverzicht