Musical Vijf keer elf - Ossie ontmoet

Let op: de try-outs op woensdag 7 en donderdag 8 november alsmede de uitvoering op 10 november hebben een besloten karakter; voor deze uitvoeringen zijn geen kaarten beschikbaar. Voor de première op vrijdag 9 november is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Verder wordt de musical nog gespeeld op zondag 11 november om 14.00 & 20.15 uur.

Toen aan Oss Cultureel door de Stichting Carnavalsviering Oss de vraag werd gesteld of er bij het 55-jarig bestaan een musical kon worden gemaakt, werd daar positief op gereageerd. Wel met de bedoeling de inhoudelijke aspecten van dit volksfeest in de verhaallijn extra aandacht te geven: de creatieve kanten van ontwerp en constructie van wagenbouw, de styling van buitenissige kostuums, de compositie en arrangementen van muziek met bijbehorende teksten. Maar vooral: de verbinding tussen mensen in allerlei leeftijden, beroepen en situaties in onze samenleving.

In de verhaallijn van ‘Vijf keer elf – Ossie ontmoet’ nemen deze facetten een belangrijke plaats in, met zelfs de inburgering van Syrische vluchtelingen die al enkele jaren in Nederland verblijven en die – behalve door onze taal te leren – aan onze cultuur willen deelnemen om werk en leven in ons land eigen te maken. Met ook de clash dat zoiets niet vanzelf ging, wat bleek uit de ondoordachte weerstand van wijkbewoners, met aansluitend veel begrip voor de vluchtelingen en een warme opvang. Maar natuurlijk komt ook het uitbundige en kleurrijke Carnaval tot zijn recht op het podium, met humor, romantiek en een finale spektakel dat de Grote Zaal van De Lievekamp laat meedeinen. Een uitgebalanceerde cast mèt deelname van een aantal Syriërs in het 30-koppige ensemble, een strak ballet en een live orkest van 9 muzikanten.

Artistieke leiding | regie: Floor-Anne van Vliet
Muzikaal leider | dirigent: Gert Oude Sogtoen
Script: John van Boekel
Verhaallijn: Carel van Vliet en John van Boekel
Choreografie: Mieke Megens – de Jong

 

Terug naar het programmaoverzicht