Voorouders en armoede, verhalen vertellen met stamboomonderzoek

Theater van de Stad

Dit is een productie van Theater van de Stad

Theater van de Stad is de programmalijn van De Lievekamp waarbij we de deuren van ons theater zo wijd mogelijk openzetten. We willen een plek zijn waar je mensen kunt ontmoeten, waar je kunt genieten van cultuur, waar je gelijkgestemden tegenkomt, waar sociaal-culturele activiteiten plaatsvinden en waar ruimte is voor iedereen. Dit doen we door podium te bieden aan talenten die anders nooit in ons theater op zouden treden, of die zelf niet eens weten dat ze een talent hebben. Ook dagen wij mensen uit om ons aanbod te verrijken door de rol van programmeur aan te nemen en nieuw programma-aanbod voor ons theater te ontwikkelen, gebaseerd op jouw interesses, leeftijd of cultuur. Nieuwsgierig geworden naar Theater van de Stad, of heb je zelf een goed idee? Klik dan hier.

Voorouders en armoede, verhalen vertellen met stamboomonderzoek
De geschiedschrijving van notabelen is welbekend. Maar hoe leefden de armen, analfabeten en arbeidsgehandicapten in vroegere tijden? Marita van Brussel onderzoekt de levens van mensen in de marge van de geschiedenis, en vertelt hun verhaal. Een interessante lezing voor mensen met belangstelling voor stamboomonderzoek, Brabantse heemkunde en geschiedenis in het algemeen.

Als kind wilde Marita schrijfster worden, ze fantaseerde de wildste verhalen. Na haar studie antropologie en avonturen in het buitenland vond ze die verhalen ook dichter bij huis: in het stamboomonderzoek. Ze raakte vooral geïntrigeerd door mensen in de marge van de geschiedenis: armen, analfabeten en afwijkenden. Haar website vruger.nl raakte gevuld met waar gebeurde historische verhalen. Nu wil ze anderen helpen om ook zulke mooie verhalen van vruger te vinden.

Terug naar het programmaoverzicht