zaterdag
10
mei

Moordmysterie XXL

District 12

Grote Zaal - 20:15 uur
Specials

Van Moordmysterie naar District 12
  
Al sinds 2019 vormen de Moordmysteries een geliefd vast onderdeel vormen van onze programmering. Met het Moordmysterie XXL pakken we extra groot uit: niet in de Rabo Zaal, maar de Grote zaal komen er wel zeven acteurs in actie, waarvan er één de dader is. Los al puzzelend de mysteries van de diverse moorden op!

De opzet

Het rustige stadje Unitown is opgeschrikt door de gruwelijke moord op professor P. Versteden. De detectives van District 12 zijn gevraagd om deze moordzaak op te lossen, maar ze staan voor een raadsel. Daarom schakelen zij de hulp in van de bezoekers van De Lievekamp! District 12 is een interactieve whodunnit vol humor, mysterie en intrige waarbij jij degene bent die de moord kan oplossen. Wanneer je District 12 komt versterken, krijg je in voorbereiding op de moordzaak toegang tot het digitale dossier. Hierin vind je vooraf al informatie, puzzels en codes, die je een flinke voorsprong bieden in het ontrafelen van de moord. Tijdens de voorstelling ben je onderdeel van de verhoren, zie je flashbacks, krijg je onderzoekstijd en volg je de dagelijkse gang van zaken bij District 12. Ben jij de detective die wij zoeken? Dan zien we jou graag bij District 12!


Praktische zaken

Door logisch nadenken en het leggen van de juiste verbanden, kan ieder individu deze moordzaak oplossen. We raden je aan om met meerdere detectives tegelijk de uitdaging aan te gaan. Hier is géén maximum aan verbonden. Maar let op dat je elkaar niet in de weg loopt, letterlijk en figuurlijk. Neem deze avond vooral wél je mobiele telefoon mee de zaal in!

 
Tip: bezoek alvast www.district12.nl voor een oriënterend onderzoek!

Tip van de programmeur

"In Oss hebben we niet alleen een neus voor theater. We zijn ook nog eens echte speurneuzen. Dat blijkt wel uit de populariteit van de vele Moordmysteries. Al velen jaren zijn deze avonden, waarbij een moord opgelost moet worden, steevast uitverkocht. Dit seizoen hebben we - naast de reguliere edities – ook een XXL-variant van zo’n Moordmysterie, getiteld District 12. Een avondvullende productie in onze Grote Zaal door zeven (!) acteurs, waarvan er één de moordenaar moet zijn. Maar wie? Dat is ook voor ons de vraag. Tip: een echte speurneus heeft baat bij een verkennend vooronderzoek en gaat naar www.district12.nl. Op deze site ‘ga je de wildernis in, verdwaal je in getallen én krijg je een indruk van de gouden kamer’. Spannender kunnen we het niet maken…"