Laatste nieuws

Rabobank Oss Bernheze en theater De Lievekamp hebben recent hun samenwerking vernieuwd om bij te dragen aan een inclusieve samenleving. Deze hernieuwde overeenkomst, bekrachtigd op maandag 1 juli door Peter de Bruin van Rabobank Oss Bernheze en Loek Buys van theater De Lievekamp, heeft als doel de sociaal-culturele impuls in Oss en omgeving te versterken.

Maatschappelijke betekenis
Binnen het vernieuwde partnership verstevigt Rabobank haar ondersteuning van de programmalijn Theater van de Stad. Theater De Lievekamp richt zich vanuit deze programmalijn op activering van groepen in de samenleving die kwetsbaar zijn of extra ondersteuning nodig hebben. Dit zijn groepen die - beperkt door bijvoorbeeld opleiding, inkomen of als gevolg van discriminatie - geen of minder aansluiting vinden op de samenleving. Door kunst en cultuur bereikbaar te maken voor iedereen, streven Rabobank en De Lievekamp ernaar om sociale cohesie te bevorderen en talentontwikkeling binnen een veilige omgeving te ondersteunen. Kunst en cultuur spelen immers een cruciale rol in het creëren van een inclusieve en duurzame leefomgeving. Directeur-bestuurder (a.i.) van theater De Lievekamp, Loek Buys: “Voor De Lievekamp ligt er een belangrijke taak om van maatschappelijke betekenis te zijn in Oss en in dat belang herkent Rabobank zich ook als organisatie. Het is prachtig dat we elkaar daarin als partner hebben gevonden.”


Innovatie en economie
De cultuursector is een broedplaats voor innovatie en economische stimulans. Bijna alles om ons heen, van games en muziek tot producten en gebouwen, is bedacht, ontworpen en vormgegeven door de cultuursector. De samenwerking tussen Rabobank Oss Bernheze en De Lievekamp versterkt niet alleen de cultuursector, maar stimuleert ook de bredere economie van Oss en omgeving. Peter de Bruin, directeur coöperatieve Rabobank voor de regio Oss en Bernheze: “Rabobank zet zich in voor een duurzame, inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen. De samenwerking met De Lievekamp sluit hier uitstekend bij aan. Want een sterke culturele sector helpt om de samenleving vitaal en sterk te houden”. 

 

Inschrijven kan tot 16 september via onderstaande knop.

 

 

Maak je klaar voor een avond vol muziek, theater, dans en kunst, want De Osse Nacht komt terug! Na het daverende succes van vorig jaar met meer dan 1000 bezoekers, organiseren Muzelinck en Theater van de Stad opnieuw dit bruisende festival voor amateurkunst. Iedereen die zich creatief wil uitleven, van beginner tot gevorderde, is welkom om mee te doen! Schrijf je in vóór 16 september en grijp je kans om te schitteren op één van de festivalpodia in het theater en centrum voor de kunsten.

Tijdens De Osse Nacht op zaterdag 16 november komt de stad tot leven met een veelzijdig aanbod aan optredens en exposities in een ontspannen sfeer. Ben je een muzikant, theatermaker, danser of beeldend kunstenaar? Grijp dan nu je kans om jouw talent te laten zien! Het maakt niet uit of je net begint of al jaren ervaring hebt, iedereen is welkom om deel te nemen.

Uitreiking Kunstcultuurprijs Oss

Dit jaar vindt tijdens De Osse Nacht ook de uitreiking van de Kunstcultuurprijs Oss plaats! Deze prestigieuze prijs wordt eens in de drie jaar uitgereikt aan cultuurmakers die een bijzondere bijdrage leveren aan de lokale kunst- en cultuursector. De winnaar ontvangt een prachtige trofee en een geldbedrag van maar liefst € 10.000. Naast de winnaar worden ook alle genomineerden geëerd met een prijs voor hun nominatie. Dit maakt De Osse Nacht dé plek waar talent en passie voor kunst in de schijnwerpers staan en waar iedere creatieveling zich kan presenteren en laten inspireren.

Oproep aan alle amateurkunstenaars: doe mee!

Of je nu muziek maakt, een theateract hebt, een dansvoorstelling wilt geven, of juist een andere kunstvorm beoefent, De Osse Nacht biedt jou een podium! We nodigen alle enthousiaste amateurkunstenaars uit om zich in te schrijven en deel uit te maken van dit bijzondere evenement. Van solo tot groep en van popkoor tot fotograaf, voor iedereen is een geschikte plek te vinden op het festival. Niet alleen het publiek gaat geïnspireerd naar huis, ook jij als artiest zult geïnspireerd worden door de optredens van je mede-deelnemers. Klaar om geïnspireerd te raken en je talent te laten zien? Meld je aan en maak deel uit van De Osse Nacht!

Kaartverkoop gestart

Voor diegenen die de avond willen bijwonen en zich willen laten verrassen door het creatieve talent van onze regio: de kaartverkoop is al gestart via de website en de Theaterkassa van De Lievekamp. Zorg dat je erbij bent!

 

Met een nieuwe manier van bestellen trapten we dit jaar onze voorverkoop voor het theaterseizoen 2024-2025 af. En met groot succes: op de eerste verkoopdag werden er al 32.000 kaarten verkocht.

Onlangs presenteerden we in een uitverkochte Grote Zaal ons nieuwe programma voor theaterseizoen 2024-2025. Het enthousiasme van de bezoekers die avond bleek een mooi voorteken. Op maandag 27 mei - de eerste verkoopdag – werden maar liefst 32.000 tickets verkocht voor het nieuwe theaterseizoen; een record in de geschiedenis van De Lievekamp! De meeste belangstelling ging uit naar de grote musicalproducties (Shrek, Malle Babbe en Saturday Night Fever), het cabaretaanbod (Claudia de Breij, Guido Weijers en Christel de Laat) en de vele theaterconcerten (Jim & Bettina, The Dutch Tenors en Tribute to the Bee Gees).

“We zijn ontzettend blij met dit resultaat tot nu toe”, jubelt programmeur Ron Megens. Hij vervolgt met: “Ongetwijfeld zal de verkoop van onze tickets de komende periode gestaag doorlopen. Mocht blijken dat dit tot uitverkochte voorstellingen leidt, dan zullen we proberen om deze populaire artiesten te strikken voor een extra uitvoering in ons theater.”

Ieder jaar organiseert Muzelinck Centrum voor de Kunsten, in opdracht van gemeente
Oss, Fantastival: een straattheaterfestival met enthousiaste acts door lokale amateurgezelschappen én professionele optredens van straatartiesten uit het binnen- en buitenland. Op zondag 9 juni 2024 is het tijd voor de nieuwste editie met als thema Flower Power. Laat je meevoeren naar de jaren '70 op het gezelligste straattheaterfestival van Oss!

Ook dit keer presenteert Theater van de Stad een speciale productie tijdens Fantastival. Betreed een wereld van liefde, vrede en creativiteit in de voorstelling PEACE MAN! Make art, not war. Net als vorig jaar slaat Theater van de Stad de handen ineen met regisseuse Anja Vos om een spectaculaire groepsproductie neer te zetten. Het Jan Cunen park wordt door lokale dansers, zangers, een band en een gezonde portie hippie-busjes overgenomen om de geest van Flower Power tot leven te brengen. Laat je meevoeren naar een Woodstock-sfeer terwijl het park wordt omgetoverd tot een kleurrijk en vrijgevochten paradijs. Kom samen, dans, zing en vier het leven! Ervaar de revolutie van liefde en vrede. Wees erbij, laat de bloemen bloeien en geniet!

 

Toen Caroline van den Heuvel (teamlead Dagelijkse Bankzaken Rabobank) een theatervoorstelling over babbeltrucs zag, dacht ze: daar moeten meer mensen heen. Programmeur Lobke van der Sanden (Theater van de Stad) was het met haar eens. Trap er niet in is woensdagmiddag 8 mei te zien in het Theatercafé van De Lievekamp in Oss. 

“Het is een ontzettend leuke voorstelling waarin vier acteurs scènes met bekende oplichterstrucs spelen”, vertelt Caroline. “Iemand krijgt bijvoorbeeld een WhatsAppbericht met de vraag om geld over te maken voor een nieuwe telefoon. Een ‘monteur’ belt aan voor een klus waar geen schroevendraaier aan te pas komt. En in een e-mail leest een dame dat ze een hoofdprijs heeft gewonnen. Je ziet hoe het misgaat, en na elke scène volgt een gesprek met het publiek. Want hoe moet je nou reageren als je zoiets zelf meemaakt?”

Echt een uitje
“Bij Rabobank willen we bijdragen aan een inclusieve samenleving”, vervolgt Caroline. “We vinden het belangrijk dat ouderen zelfstandig kunnen blijven bankieren. Dat moet veilig kunnen. Omdat criminelen actief blijven, brengen we babbeltrucs geregeld onder de aandacht, onder andere met filmpjes en via onze website. Deze voorstelling is weer eens iets anders; het is echt een uitje!”

Theater voor iedereen
Lobke was meteen enthousiast toen ze via Rabobank over de voorstelling hoorde. “Met de programmalijn Theater van de Stad proberen we mensen in de theaterzaal of op het podium te krijgen die we daar anders niet zien. De gedachte erachter is: theater De Lievekamp is er voor iedereen. Soms weten mensen niet dat ze talent hebben en hebben ze begeleiding nodig. Bezoekers blijven bijvoorbeeld weg omdat ze de taal niet spreken, vanwege hun leeftijd of een beperking. We kijken hoe we drempels kunnen wegnemen.”

Lees het hele interview via de knop hieronder! 

Kaarten reserveren?
De voorstelling Trap er niet in | Babbeltrucs is op woensdag 8 mei om 14.00 uur te zien in het rolstoelvriendelijke Theatercafé van De Lievekamp in Oss. 

 

De Raad van Toezicht van theater De Lievekamp heeft onlangs Loek Buys benoemd tot interim-directeur. Hij volgt daarmee Jeroen Zwartjes op, die vorige maand zijn functie als directeur-bestuurder bij het Osse theater voortijdig neerlegde.

De 68-jarige Buys heeft inmiddels een rijke ervaring in de theaterwereld. Zo is hij sinds 2006 directeur van Theater Junushoff in Wageningen. Deze functie blijft hij twee dagen in de week vervullen. De overige drie dagen is hij als interim-directeur actief in theater De Lievekamp. Buys was in de afgelopen seizoenen interim-bestuurder in diverse theaters, zoals in onder andere Zoetermeer, Cuijk en Meppel. Tevens is hij oprichter en directeur van Buys Culturele Profielen in Nijmegen.

Buys laat weten uit te kijken naar zijn tijdelijke invulling in De Lievekamp: “Theater De Lievekamp is een fijn theater, dat is de eerste conclusie na mijn eerste werkweek. Fijne mensen om mee te werken, een dijk van een programma-aanbod en een publieksbereik om U tegen te zeggen. En als geboren Brabander voelt het een beetje als thuiskomen om in Oss aan de slag te gaan, al is het tijdelijk.”.

Buys neemt het interim-directeurschap op zich om de periode tussen het vertrek van Zwartjes en de aanstelling van een nieuwe vaste directeur voor De Lievekamp te overbruggen. De wervingsprocedure voor deze vaste directeur is ondertussen in volle gang. Naar verwachting kan de opvolger van Buys in september worden benoemd.