Nieuws – De Lievekamp

Laatste nieuws

Tijdelijk gesloten t/m 14 januari

Maandag 20 december

 

Naar aanleiding van de persconferentie van zaterdag 18 december gaan onze theaterdeuren even volledig dicht. Dat betekent dat alle voorstellingen tot en met vrijdag 14 januari niet doorgaan. Achter de schermen doen we momenteel ons uiterste best om de betreffende voorstellingen te verplaatsen naar een latere datum. Vanaf maandag 20 december worden alle kaarthouders zo snel mogelijk persoonlijk door ons geïnformeerd.

De meest actuele informatie over onze maatregelen, openingstijden en voorstellingen vind je op onze website. Hopelijk kunnen we je snel weer verwelkomen in ons theater!

 


 

Bijboekingen in december

Vrijdag 17 december

 

Achter de schermen is er hard gewerkt aan een alternatief programma binnen de huidige mogelijkheden, om deze donkere dagen tóch op te fleuren met een fijn en veilig theaterbezoek. Onze programmeur heeft maar liefst zes mooie voorstellingen bij weten te boeken! 

Hopelijk kunnen we je snel weer verwelkomen in ons theater!

 


 

maatregelen vanaf 14 november

Dinsdag 14 december

 

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 14 december blijven onze deuren nog iets langer gesloten vanaf 17.00 uur. Dat betekent dat een groot aantal voorstellingen tot en met vrijdag 14 januari niet doorgaat. Achter de schermen doen we momenteel ons uiterste best om de betreffende voorstellingen te verplaatsen naar een latere datum of (bij sommige voorstellingen) naar de middag. Ook deze keer worden alle kaarthouders zo snel mogelijk persoonlijk door ons geïnformeerd; ook wanneer een voorstelling wél doorgaat. De laatste updates rondom de coronamaatregelen vind je op deze pagina. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een alternatief programma binnen de huidige mogelijkheden, om deze donkere dagen tóch op te fleuren met een fijn en veilig theaterbezoek.

Hopelijk kunnen we je snel weer verwelkomen in ons theater!

 


 

Bekendmaking voorstellingen Nationaal Theaterweekend 2022

Maandag 15 november

 

Het is zover: vanaf vandaag mogen we officieel de namen bekendmaken van de voorstellingen die op zaterdag 29 januari bij ons te zien zijn in het kader van het Nationaal Theaterweekend 2022! Een kaartje voor een voorstelling kost maximaal € 10,-. Grijp je kans en bestel snel jouw tickets!

Meer informatie over het Nationaal Theaterweekend vind je hier.

 


 

Bijgeboekte voorstellingen

Dinsdag 9 november

 

We hebben goed nieuws, want we hebben weer een aantal mooie voorstellingen bijgeboekt! Op het witte doek: de spectaculaire livestreams en liveregistraties vanuit het Royal Opera House in Londen én een liveregistratie in kerstsferen van niemand minder dan muzikaal fenomeen André Rieu! Daarnaast speelt keert cabaretier Henry van Loon terug naar De Lievekamp. Hij speelt op 15 mei 2022 zijn nieuwe voorstelling Jannie The Show Dog in onze Grote Zaal. Bij welke voorstelling mogen we jou verwelkomen?

 

Volg de onderstaande links voor meer informatie:

Christmas with André Rieu op zondag 12 december 2021

Livestreams en liveregistraties Royal Opera House Londen

Henry van Loon op zondag 15 mei 2022

 


 

Plannen raadhuislaan zuid

Vrijdag 3 september

 

Vandaag vond er opnieuw een persconferentieplaats omtrent de plannen voor Raadhuislaan Zuid. Daarbij waren wethouders Joop van Orsouw en Frank den Brok van Gemeente Oss aanwezig, samen met Wim Boers (eigenaar Raadhuislaan 4 en directeur Lister Buildings) en onze directeur Coen Bais. Diverse media publiceerden een mooi artikel met de plannen.

Bekijk ze hieronder!

 

 


 

coronatoegangsbewijs

Dinsdag 24 augustus

 

Sinds de uitbraak van het coronavirus vond er een beperkt aantal voorstellingen plaats in ons theater, altijd met inachtneming van de maatregel om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Naar aanleiding van de persconferentie van 13 augustus laten we met ingang van dit nieuwe theaterseizoen de 1,5 meter-maatregel los. Dit kan alleen op voorwaarde dat iedereen vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs kan tonen door middel van een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag.

Wat betekent dit voor jou als bezoeker?

Iedereen vanaf 13 jaar dient bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs te tonen. Via de CoronaCheck-app kun je dit bewijs aanmaken in de vorm van een QR-code op je mobiele telefoon. Er zijn drie varianten van deze QR-code mogelijk:

  • Een vaccinatiebewijs nadat je volledig gevaccineerd bent.
  • Een negatieve testuitslag; maak via www.testenvoortoegang.org een afspraak voor een gratis coronatest. Deze negatieve testuitslag mag maximaal 24 uur oud zijn. 
  • Een herstelbewijs dat je in de afgelopen zes maanden hersteld bent van corona.

Heb je geen mobiele telefoon of heb je de CoronaCheck-app niet op je telefoon? Dan kun je het coronabewijs ook uitprinten via www.CoronaCheck.nl. Ook kun je je gele boekje gebruiken als vaccinatiebewijs.

Na deze check worden bij volwassenen en kinderen de toegangskaarten gescand.

Meer informatie over het verkrijgen van een coronatoegangsbewijs vind je hier.

Informatie voor kaarthouders

Ben je in het bezit van tickets voor één van onze voorstellingen dit seizoen? Voorafgaand aan je bezoek ontvang je van ons een informatiemail met betrekking tot de voorstelling.

Goed om te weten
Veiligheid staat bij ons voorop! Het is daarom goed om te weten dat ook alle medewerkers van De Lievekamp gevaccineerd zijn óf in het bezit van een negatieve testuitslag van een coronatest.

 


 

Ruim 50.000 kaarten verkocht

Vrijdag 2 juli

 

Afgelopen week sloten we onze voorverkoopperiode af voor het programma van het theaterseizoen 2021-2022. Nu de balans is opgemaakt, is het duidelijk dat de theaterliefhebbers uit Oss en omgeving weer staan te springen om een avondje theater: er zijn al ruim 50.000 kaarten verkocht! Met dit aantal keren we terug naar het niveau van vóór de pandemie.

Bijboekingen
Ook na voorverkoopperiode blijft het programma groeien. Om zoveel mogelijk aan de vraag naar kaarten te voldoen, zijn er een aantal voorstellingen bijgeboekt. Zo zijn er wegens grote belangstelling extra shows bijgeboekt van Herman van Veen, Christel de Laat en Richard Groenendijk. In november staat er een ingelaste voorstelling van Snelle op het programma; hij maakt voor het eerst in zijn carrière een theatertour.

Bekijk hier ons gehele programma!

 


 

SNS oss City Run in ons theater! 

Vrijdag 2 juli

 

Dit jaar is het eindelijk zover: de SNS Oss City Run komt ook naar ons theater! De deelnemende hardlopers mogen dit jaar rennen over het podium van onze Grote Zaal. Voorgaande jaren bleek het niet mogelijk in verband met de geprogrammeerde voorstellingen, maar dit jaar was er nog ruimte op de betreffende dag. 

Bekijk het hele item van Dtv hier!

 

 


 

kaartverkoop theaterseizoen 2021-2022 weer van start

Maandag 28 juni

 

Onze Theaterkassa heeft de afgelopen weken hard gewerkt om alle kaartaanvragen van de voorverkoop te verwerken. En met resultaat! Vanaf maandag 5 juli worden de betaallinks verzonden, maar vanaf nu is het ook weer mogelijk om direct je kaarten te bestellen. Wanneer mogen we jou verwelkomen?

Klik hier om ons hele programma te bekijken! 

 


 

Kaartverkoop snelle gestart

Vrijdag 25 juni

 

FF tussen ons hoor, maar Snelle komt naar je toe! Op zaterdag 13 november is het tijd voor zijn eerste grote theaterconcert in De Lievekamp. Samen met zijn Lieve Jongens Band zorgt Snelle voor een feestje waar je zeker op zit te wachten!

De kaartverkoop is gestart! Klik hier om naar de voorstellingspagina te gaan.

 

 

 


 

  • Nieuws Heropening1
  • Nieuws Heropening2

Feestelijke heropening

Maandag 21 juni 2021

 

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover: voor het eerst sinds lange tijd vonden er afgelopen vrijdag weer in beide zalen van ons theater voorstellingen plaats! Erik van Muiswinkel én Karin Bloemen speelden hun voorstellingen om 20.30 uur voor maximaal 50 bezoekers. Voorafgaand aan de voorstellingen vond om 20.00 uur aan de voorzijde van De Lievekamp nog een speciaal verrassingsoptreden plaats: een optreden van 5 blazers van het Nederlands Blazers Ensemble! Zij verwelkomden de bezoekers van beide voorstellingen óp het dak van ons theater!

Erik van Muiswinkel speelde in de Rabo Zaal de voorstelling Buigt allen mee voor Drs. P, een programma geheel gewijd aan de legendarische Heinz Polzer, Drs. P. Na afloop van de voorstelling onthulde Erik van Muiswinkel een speciale plaquette ter nagedachtenis aan diezelfde Drs. P. Op de plaquette staat een door Drs. P handgeschreven gedicht, waarin een ode aan De Lievekamp wordt gebracht. Op de foto is de onthulling van de plaquette door Erik van Muiswinkel te zien.

Foto's: Ron Rutten

 


 

Voorverkoop theaterseizoen 21/22 gestart

Woensdag 2 juni 2021

 

Het is zover, we zijn gestart! Vanaf vandaag valt ons seizoensmagazine bij iedereen op de deurmat en vanaf nu is ons nieuwe theaterprogramma ook online te bekijken. Daarmee is onze voorverkoop voor seizoen 2021/2022 officieel van start!

Ga nu naar www.lievekamp.nl/voorverkoop voor het programma en meer informatie over het aanvragen van kaarten.


Heb je vragen? Neem dan contact op met onze Theaterkassa via kaartverkoop@lievekamp.nl, telefonisch of via Whatsapp!

 


 

We mogen weer!

Vrijdag 28 mei 2021

 

Hoera! Goed nieuws naar aanleiding van de persconferentie: de lichten mogen weer aan, want we mogen onze theaterdeuren weer openen. We kunnen niet wachten om jullie weer veilig te kunnen verwelkomen voor een heerlijk avondje uit! Dat betekent dat onze Theaterkassa ook weer geopend is vanaf dinsdag 1 juni. 

We kijken positief vooruit; pas goed op jezelf en elkaar!

Foto: Hans van der Grient

 

 


 

De Osse regenboog talkshow

Vrijdag 21 mei 2021

 

Afgelopen maandag streamden we in samenwerking met Regenboogstad Oss de Osse Regenboog Talkshow vanuit onze Grote Zaal! Met kleurrijke gasten, muziek van onder anderen Robin Borneman en onze eigen stadsprogrammeur Lobke als host. Een prachtige productie van Regenboogstad Oss en onze programmalijn Theater van de Stad! 

Heb je de livestream gemist? Kijk deze dan terug via ons YouTube-kanaal!

 


 

  • Nieuws Theaterkisten1
  • Nieuws Theaterkisten2

Lancering theaterkisten

Vrijdag 30 april 2021

 

Vanochtend overhandigden wij samen met Rotaryclub Oss de allereerste Theaterkist Onbeperkt aan dagbesteding Heart Care Werk-t. Wat zijn we trots op dit prachtige project! Met de Theaterkisten kunnen we zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met en laten genieten van de magie van theater.

Klik hier voor meer informatie over onze Theaterkisten!

 


 

landelijke Campagne 'Mooier dan ooit'

Woensdag 21 april 2021

 

Het was altijd al mooi. Dat gevoel dat je alléén live ervaart. Het geroezemoes voor de voorstelling en de enthousiaste bezoeker erná… Wat hebben we het gemist! En als het straks weer kan, worden die magische momenten ongetwijfeld… mooier dan ooit! Samen tellen we af naar dat specifieke gevoel. Nog even geduld en dan mogen we weer!

Deze landelijke campagne is een uniek project en een samenwerking tussen allerlei brancheverenigingen in de cultuur- en entertainmentsector. In samenwerking met diverse fondsen, waaronder het Prins Bernhard Cultuurfonds en heel veel makers, is deze campagne tot stand gekomen. De campagne wordt gefinancierd door de overheid, het Nationaal Theaterfonds en de BankGiro Loterij. Er werken wel meer dan 750 organisaties uit de hele cultuur- en entertainmentsector aan mee! Ga voor meer info naar www.mooier-dan-ooit.nl!