Rolstoeltoegankelijk

Rolstoelplaatsen

Ons theater is rolstoeltoegankelijk. Zowel onze Grote Zaal als de Rabo Zaal beschikken over een beperkt aantal rolstoelplaatsen. Onze zalen zijn beiden goed te bereiken voor rolstoelgebruikers. Indien je gebruik maakt van een rolstoel, ben je verplicht een rolstoelplaats te gebruiken in verband met de brandveiligheid. Je kunt jouw rolstoelplaats reserveren aan de balie van onze Theaterkassa of telefonisch via (0412) 667676. Het is helaas niet mogelijk een rolstoelplaats online te reserveren.

Mindervalidelift

Bij de hoofdentree bevindt zich een mindervalidelift (vernieuwd in 2020). Het oproeppaneel van de lift bevindt zich op 110 cm hoogte. De breedte van de deur is 86 cm. De lengte van de lift is 138 cm en de breedte is 100 cm. De bedienhoogte in de lift is 108 cm. 

Ook onze bezoekerslift op de begane grond is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 

Rolstoelvriendelijk toilet

De Lievekamp beschikt over een rolstoelvriendelijk toilet. Deze bevindt zich in de hal, rechts naast het damestoilet en links van de garderobe. 

Let op: in verband met de veiligheid is onze Marag Zaal helaas niet toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel.
Hoorversterkers

Onze Grote Zaal en de Rabo Zaal zijn voorzien van een gehoorversterkingssysteem dat gebruikmaakt van een RF-zender. De ontvangers zijn geschikt voor slechthorenden met of zonder gehoorapparaat. Je kunt bij de kassa gratis een ontvanger afhalen en deze kun je na de voorstelling bij een medewerker van De Lievekamp afgeven. Onze Marag Zaal beschikt helaas niet over een gehoorversterkingssysteem.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de Theaterkassa via kaartverkoop@lievekamp.nl of via (0412) 64 89 22.

 

Hulp- en geleidehonden

Hulp- en geleidenhonden zijn welkom in ons theater. We vinden het wel fijn als je voorafgaand aan je bezoek even contact met ons opneemt om dit aan te geven. 

 

Prikkelvrij aanbod

Voor veel mensen is een theaterbezoek niet vanzelfsprekend. Zij hebben moeite met het verwerken van prikkels, vooral in de drukte van een theater. We denken graag mee om een bezoek aan een voorstelling voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken.

Het kan helpen om je bezoek vooraf goed te plannen. In het informatiedocument over een prikkelvrij bezoek zijn alle ruimtes en routes in ons gebouw verzameld en uitgelegd. Ook staat hierin waar de liften zijn, waar het meestal wat drukker is en waar de het juist rustig is. Zo kun je hopelijk gerustgesteld en geïnformeerd naar theater De Lievekamp komen!

 

 

Ongehinderd

Toegankelijkheid is voor ons theater heel belangrijk. Daarom hebben we het keuringsteam van Ongehinderd opnieuw gevraagd om een scan te laten doen van ons gebouw. Ongehinderd is een onderneming die zich inzet voor een toegankelijker Nederland en heeft een app en website waarmee mensen met een beperking altijd en overal inzicht krijgen in de toegankelijkheid van publieke locaties. 

Op de website en in de gratis app van Ongehinderd kun je voorafgaand aan je bezoek bekijken wat onze faciliteiten zijn en waar je eventueel rekening mee kunt houden. Zo ben je extra goed voorbereid en kun je onbezorgd genieten van een heerlijk avondje uit in ons theater! 

Jouw ervaring met onze toegankelijkheid kan de drempel tot theaterbezoek voor anderen wegnemen. Zo worden we een theater voor iedereen. Deel jouw ervaring via de app of de website van Ongehinderd en help hiermee ook andere bezoekers!