Stichting Komt het zien!

Iedereen moet van kunst en cultuur kunnen genieten!

Ook in theaterseizoen 2024-2025 bieden we in samenwerking met Stichting Komt het zien! blindentolken aan bij enkele voorstellingen. De bezoekers zitten in de zaal met een speciale koptelefoon en horen op deze manier de blindentolk vol enthousiasme vertellen wat er allemaal op het toneel gebeurt. Zo is de beleving van theatervoorstellingen en evenementen mogelijk voor iedereen met een visuele beperking. Óók als je weinig of niets ziet.

 

Hoe werkt het?

Een blindentolk beschrijft wat er allemaal op het toneel gebeurt. De tolk doet live verslag, net zoals een sportjournalist op de radio. De blinde of slechtziende bezoeker zit gewoon in de zaal en kan via een draadloze koptelefoon de extra info van de tolk horen. Bij deze voorstellingen is vooraf een speciale inleiding met ‘meet & feel’. Hier worden de kostuums en het decor beschreven, kunnen rekwisieten van dichtbij bekeken en gevoeld worden en kan worden kennisgemaakt met de spelers.

 

Audiodescriptie

Is theater wel leuk als je het niet of slecht ziet? “Zeker weten”, zegt Arlette Hanson van Stichting Komt het Zien!, “De blindentolk vertelt precies wat er allemaal gebeurt. De slechtzienden en blinden zitten gewoon in de zaal en horen de beschrijving live via een koptelefoon. Daarnaast horen ze natuurlijk de dialoog en muziek en de reacties van het ziende publiek. Zo kan iedereen alles volledig meebeleven. Bovendien krijgen de blinden vooraf al extra informatie over het decor en de kostuums.”

 

TICKETS BESTELLEN

Heb je een visuele beperking en wil je graag gebruikmaken van de blindentolk? Neem dan contact op met onze Theaterkassa via 0412-667676 of via kaartverkoop@lievekamp.nl om je tickets te bestellen. 

 

Voorstelling met blindentolk

Bekijk alle voorstellingen
20
nov
Inschrijven speciale wachtlijst
Musical De Hospita
Met Simone Kleinsma e.a.
Grote Zaal 20:15 uur
Musical
16
feb
Murder on the Nile
Thriller van Agatha Christie
Grote Zaal 14:00 uur
Toneel