Stichting Komt het zien!

Kan theater leuk zijn als je een visuele beperking hebt? Jazeker!

Vanaf het nieuwe theaterseizoen 2023-2024 biedt theater De Lievekamp in samenwerking met Stichting Komt het zien! ook blindentolken aan bij enkele voorstellingen. Iedereen moet immers van kunst en cultuur kunnen genieten! Met deze speciale blindentolken is de beleving van theatervoorstellingen en evenementen mogelijk voor iedereen met een visuele beperking. Als er een blindentolk van Komt het Zien! aanwezig is, kun je echt alles meebeleven. Oók als je weinig of niets ziet.

 

Hoe werkt het?

Een blindentolk beschrijft wat er allemaal op het toneel gebeurt. De tolk doet live verslag, net zoals een sportjournalist op de radio. De blinde of slechtziende bezoeker zit gewoon in de zaal en kan via een draadloze koptelefoon de extra info van de tolk horen. Bij deze voorstellingen is vooraf een speciale inleiding met ‘meet & feel’. Hier worden de kostuums en het decor beschreven, kunnen rekwisieten van dichtbij bekeken en gevoeld worden en kan worden kennisgemaakt met de spelers.

 

Audiodescriptie

Is theater wel leuk als je het niet of slecht ziet? “Zeker weten”, zegt Arlette Hanson van Stichting Komt het Zien!, “De blindentolk vertelt precies wat er allemaal gebeurt. De slechtzienden en blinden zitten gewoon in de zaal en horen de beschrijving live via een koptelefoon. Daarnaast horen ze natuurlijk de dialoog en muziek en de reacties van het ziende publiek. Zo kan iedereen alles volledig meebeleven. Bovendien krijgen de blinden vooraf al extra informatie over het decor en de kostuums.”

 

TICKETS BESTELLEN IN DE VOORVERKOOP

Heb je een visuele beperking en wil je graag gebruikmaken van de blindentolk? Neem dan tijdens de voorverkoop even contact op met onze Theaterkassa via 0412-667676 of via kaartverkoop@lievekamp.nl

 

Voorstelling met blindentolk

Vanaf maandag 13 mei vind je hier de voorstellingen met blindentolk voor theaterseizoen 2024-2025.