Organisatie

Op deze pagina vind je onze missie en visie, ons beleidsplan en onze jaarrekening. 

Onze missie

Theater De Lievekamp programmeert vraaggericht en presenteert een zo breed mogelijk, kwalitatief hoogwaardig programma op het gebied van professionele- en amateurkunst voor een zo breed en groot mogelijk publiek in Oss en de regio in een gastvrije en servicegerichte omgeving binnen een optimale culturele en zakelijke exploitatie.

Wij zijn een Theater met een Hart.

Onze visie

Wij presenteren al het moois dat theater te bieden heeft. Wij willen een aantrekkelijk theater zijn voor iedereen in onze stad en streek. Wij willen vermaken, verdiepen, informeren, prikkelen en perspectief bieden. Ons theaterprogramma omvat vooral kunst en cultuur, maar ook sport en spel. Wij creëren zelf nieuwe theatervormen als we niet kunnen vinden wat jij zoekt. Wij creëren meerwaarde en beleving met onze warme gastvrijheid.

Wij zijn het Theater van de Stad.

 

Gedragscodes culturele sector

Landelijk gelden drie gedragscodes voor de culturele sector. Wij handelen niet alleen al vele jaren volgens de Governance Code Cultuur, maar passen ook de Code Diversiteit en Inclusie en de Fair Practice Code toe. Daarmee richt ons duurzaam ondernemerschap zich nadrukkelijk op alle drie P’s: people, planet en profit. Meer informatie vind je in ons Beleidsplan 2020-2023.


 

Beleidsplan

Bekijk hier het beleidsplan van de periode 2020-2023. 

Jaarverslag

Ons jaarverslag is te bekijken via de website van 'Federatie van werkgeversverenigingen in de cultuur'. Klik hier om direct naar de pagina te gaan. 

VSCD

De Lievekamp is lid van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties Nederland (VSCD). Voor al onze bezoekers gelden de Algemene VSCD-Voorwaarden. Meer info over de VSCD vind je op hun website

ANBI-status

Theater De Lievekamp heeft een culturele ANBI-status.  Een ANBI is een Algemeen Nut Beogende Instelling. De Belastingdienst legt het als volgt uit: "Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich nagenoeg geheel inzet voor het algemeen belang. Verenigingen (zoals sport-, personeels-, zang-, harmonie- of toneelverenigingen) en hobbyclubs zijn meestal geen ANBI." Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst