Voortgezet onderwijs

Het spreekt voor zich dat een theaterbezoek een waardevolle bijdrage levert aan de kunstzinnige vorming van jongeren. Het kunstonderwijs is niet compleet zonder het bezoeken van een theater. Maar ook voor andere schoolvakken kan een voorstelling een verrijking zijn van de lesstof. Denk aan toneelbewerkingen van literaire werken voor Nederlands of ene productie met een historisch thema voor Geschiedenis of Mens & Maatschappij. Dankzij kennis en ervaring in zowel de theaterwereld als het onderwijs kan onze afdeling Educatie gegarandeerd een goede match vinden tussen jouw leerlingen en al het moois dat ons theater te bieden heeft. 

Theatereducatie op maat

Wil je je klas kennis laten maken met theater? Is er een (maatschappelijk) thema dat je graag via theater wilt behandelen met je leerlingen? Of hebben ze juist al veel ervaring met de podiumkunsten en zoek je naar een waardevolle verdieping? Dan helpt De Lievekamp daar heel graag bij! Door onze duurzame relaties met impresariaten en theaterbureaus kunnen we gemakkelijk een voorstelling vinden die past bij jouw vraag of behoefte. Liever actief aan de slag? Ook op gebied van workshops hebben we goede contacten met zowel lokale als landelijke aanbieders van educatieve projecten. Of bezoek ons theater eens voor een kijkje achter de schermen om de verschillende facetten van het theatervak aan je klas te laten zien!

cultuurkaart

De Lievekamp is Cultuurkaart-acceptant. Je kunt een theaterbezoek met een hele klas of zelfs een heel leerjaar betalen met het geld van de cultuurkaart. Zonder Cultuurkaart met je klas naar het theater? Ook dat kan!