Theater op locatie

Bij Theater van de Stad kijken we altijd naar de behoefte van degenen die we een podium willen geven. Elke productie krijgt het podium dat het beste aansluit bij het doel, de doelgroep en de belastbaarheid van die doelgroep. Dat kan dus betekenen dat een productie veel beter tot zijn recht komt op een locatie buiten De Lievekamp, zoals in een buurthuis of in één van de kerndorpen. Met Theater van de Stad kijken we daarom verder dan alleen onze eigen muren en proberen we een zo groot mogelijke groep mensen uit de regio te bereiken door met producties naar ze toe te komen.

 

Theaterkisten

Het bezoeken van een mooie theatervoorstelling is een prachtige ervaring, maar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Om het gevoel van theater en alles wat daarbij komt kijken voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken, hebben we in samenwerking met Rotary Oss de Theaterkisten ontwikkeld. Deze Theaterkisten zitten bomvol materialen waarmee je op locatie van alles kunt doen, horen, lezen, puzzelen, maken en beleven. Het digitale Theaterpakket met opdrachten, uitleg en links naar video’s en geluidsfragmenten maakt de theaterbeleving op locatie compleet. De inhoud is zeer gemakkelijk in gebruik en vraagt vrijwel geen voorbereiding.


 

De Lievekamp on Tour

Het idee voor De Lievekamp on Tour is ontstaan in de periode dat De Lievekamp voor de eerste keer haar deuren sloot in verband met de maatregelen omtrent het coronavirus. Vanuit Theater van de Stad organiseren we besloten optredens voor bewoners van verschillende woonzorglocaties in Oss. Lobke (programmeur Theater van de Stad): "Wij brengen de podiumkunsten thuis bij de mensen die een moment van verwondering extra goed kunnen gebruiken."

  • On Tour 1
  • On Tour 2