Basisonderwijs

Alle kinderen in Oss zouden een kans moeten krijgen om kennis te maken met de wereld van kunst en cultuur. Daarom werken alle culturele aanbieders in Oss samen met het primair onderwijs om dit doel te bereiken. Dit gebeurt in de vorm van OKVO (Osse Kunstinstellingen Voor het Onderwijs). OKVO stelt twee programma's op voor scholen: het OKVO Basismenu en het OKVO Plusmenu. Bekijk de OKVO-website voor meer informatie over deze instelling.

 

 

Basismenu

Binnen het Basismenu ontvangt elke instelling een leerjaar uit het basisonderwijs om deze groep kennis te laten maken met één van de kunstdisciplines. Wij verzorgen al jaren de discipline Drama voor de groepen 1/2. Wij ontvangen de kleuters in onze Marag Zaal om een voorstelling te bezoeken die speciaal voor deze doelgroep is ontwikkeld. Voor velen is een bezoek aan ons theater via OKVO de allereerste kennismaking met theater. Het intieme Marag Zaal leent zich bij uitstek voor interactieve voorstellingen voor deze jonge doelgroep. We presenteren educatief theater en houden daarbij rekening met de belevingswereld van het jonge kind. Met aansprekende voorstellingen op niveau laten we kinderen op jonge leeftijd kennismaken met de magie van het theater en hopen we dat ze hierdoor worden betoverd.

Plusmenu

Het Plusmenu biedt verdieping en verbreding met programma's die door ons zijn ontwikkeld of op maat worden gemaakt op basis van de behoefte van de school. Het Plusmenu is voor alle leerjaren af te nemen en wij zorgen er altijd voor dat het programma wordt aangepast aan het leerniveau en de belevingswereld van de kinderen. Naast voorstellingen in onze theaterzalen bieden wij bijvoorbeeld interactieve rondleidingen aan waarbij kinderen op plekken komen waar normaal alleen de artiesten mogen komen. voor de onderbouw gieten we deze rondleidingen in de vorm van een speurtocht met een spannend verhaal, zodat alle leerlingen van de basisschool op hun niveau kennis kunnen maken met de backstage-wereld. deze rondleidingen zijn uit te breiden met een actieve workshop door een ervaren theaterdocente. Door kinderen alle facetten van het theater te tonen en te laten ervaren, zullen zij een voorstellingsbezoek voor altijd ervaren als iets bijzonders.

Tip: bekijk via onderstaande knop het Plusmenu-aanbod van seizoen 2022-2023!