Geschiedenis

Eind jaren '50 ontstond het idee voor de bouw van een écht theater. Toenmalig burgemeester Delen was ervan overtuigd dat een volwaardig en modern theater een impuls zou geven en de Osse industrie zou helpen om meer divers opgeleid personeel te kunnen aantrekken. 

In 1958 werd Stichting Sociaal Cultureel Centrum De Lievekamp opgericht. Met bijdragen van de gemeente, het Rijk en een kwart miljoen gulden van de Osse industriële kring startte Firma Berghege in 1965 de bouw. 

Op 20 september 1968 opende theater De Lievekamp haar deuren met Theo Appels als bevlogen directeur aan het roer. 

Bij het grote publiek werd theater De Lievekamp bekend door o.a. de uitzendingen van de Tedshow, gepresenteerd door Ted de Braak."De Tedshow, vanuit De Lievekamp in Oss" werd een begrip en die landelijke aandacht zette De Lievekamp én Oss op de kaart. 

 


 

Toon Hermans, Wim Sonneveld, Wim Kan, Ko van Dijk, Andrea Domburg, Theo Olof, Anne-Wil Blankers, André van Duin, Jasperina de Jong, Neerlands Hoop, Jos Brink, Wintercircus Martin Hanson - de lijst met namen van álle artiesten die vanaf de opening van theater De Lievekamp in Oss hebben gestaan, is eindeloos!

Coen Bais


 

Ons 50-jarig jubileum

In theaterseizoen 2018-2019 bestond theater De Lievekamp 50 jaar. Een halve eeuw jong. Dat vierden we het hele seizoen met jubileumvoorstellingen, herkenbaar aan het speciale jubileumlogo. Dit zijn voorstellingen en artiesten met een bijzondere historie met De Lievekamp óf voorstellingen waar we enorm trots op zijn!

Ter ere van ons 50-jarig jubileum is een Jubileummagazine uitgebracht. Trots als wij zijn op onze rijke theatergeschiedenis, hebben we in deze exclusieve uitgave geprobeerd in een samenvatting van 50 jaar programmabrochures een glimp te laten zien van ons programma door de jaren heen. Verder staan er interviews in met onze eerdere theaterdirecteuren en natuurlijk met onze huidige directeur Coen Bais en programmeur Ron Megens.