Happy Cups

 

Goed nieuws!

De Lievekamp is begin 2024 overgestapt naar het gebruik van Happy Cups in plaats van wegwerpbekers - daar zijn we ook heel 'happy' mee! Deze herbruikbare bekers zijn gemaakt van 100% fossielvrij PHA plastic, waardoor de bekers volledig biologisch afbreekbaar zijn. Dankzij hun duurzame productieproces dragen Happy Cups bij aan het bevorderen van een schonere, groenere planeet en een volledig circulaire economie. Op deze pagina kun je ook meer lezen over het productieproces van Happy Cups en het bijzonder bio plastic waarvan de bekers zijn gemaakt. 

 

Wat verandert er voor jouw theaterbezoek?

In het Theatercafé krijg je nog steeds glas- en keramiekwerk, net als vanouds. Wil je je drankje mee de zaal in nemen? Dan krijg je een Happy Cup mee als alternatief voor de plastic en papieren bekers die we tot en met 2023 gebruikten. De Happy Cups zijn niet alleen voorzien van ons logo, maar gaan ook nog veel langer mee en bieden een stevig en luxe gevoel. Als je de zaal verlaat, hoef je de bekers alleen in de daarvoor bestemde bakken te doen. Gooi dus geen Happy Cups in de prullenbak. Ook wanneer de bekers stuk zijn, kunnen de materialen nog volledig worden hergebruikt! Wij wassen de bekers zorgvuldig af en zorgen ervoor dat ze weer brandschoon klaarstaan voor een volgend gebruik.

 

 

Over Happy Cups

 

Happy Cups wil bijdragen aan een groenere planeet en een circulaire economie met de focus op producten van bioplastics gemaakt met fossielvrije grondstoffen. Dit doet Happy Cups anders door een uniek en duurzaam alternatief te bieden: PHA bio plastic! Dit is een materiaal dat wordt geproduceerd door micro-organismen, vergelijkbaar met hoe bier of yoghurt wordt gemaakt. Deze bekers hebben een extreem lange levensduur en kunnen wanneer ze écht versleten of kapot zijn volledig worden hergebruikt voor nieuwe grondstoffen. 

Als er dan toch per ongeluk een Happy Cup wordt weggegooid, is er nog geen man overboord: PHA bio plastic is biologisch afbreekbaar onder natuurlijke omstandigheden. Wanneer deze bekers in de zee of in de natuur terechtkomen, zijn ze na een aantal maanden volledig geregenereerd. 

Kortom, Happy Cups bieden niets dan voordelen voor niet alleen jouw theaterervaring, maar óók nog eens voor het milieu en een groenere toekomst. We zijn blij om met Happy Cups in zee te gaan - al helemaal omdat we weten dat het een schone, plasticvrije zee is!