dinsdag
19
nov
Seizoen 24-25

Musical De Hospita

Met Simone Kleinsma e.a.

Grote Zaal - 20:15 uur
Musical

De Hospita is een gloednieuwe Nederlandse musical speciaal geschreven voor Simone Kleinsma om haar jubileumjaar te vieren. De voorstelling vertelt het verhaal van Madeleine Coutard (Simone Kleinsma), een flamboyante dame die ooit een revuester was met vlijmscherpe humor. Wanneer de oud-comédienne en haar oud-kostuumontwerper (Paul Groot) hun Amsterdamse grachtenpand niet meer kunnen betalen nemen zij drie jonge studenten in huis die veel lawaai en vooral discussie met zich meebrengen. Madeleine krijgt ineens te maken met gendernormen, klimaatproblemen en havermelk. De ontmoeting tussen jong en oud zorgt voor eigentijdse problemen en hilarische situaties. Maar er is veel meer aan de hand. Madeleine’s leven wordt opnieuw op zijn kop gezet wanneer haar zorgvuldig weggestopte verleden zich onverwacht aankondigt...


De Hospita neemt je mee naar het hedendaagse Amsterdam én naar het bruisende Parijs van de vorige eeuw. Meeslepende nummers uit het Franse songbook, een sterrencast en een live orkest brengen de revue van toen - in een oogstrelend eigentijds jasje - terug naar de Nederlandse theaters. Een musical met humor en ontroering, over de herkenbare verschillen tussen jong en oud en de kracht van ware liefde.

Speciaal geschreven voor Simone Kleinsma om haar jubileumjaar te vieren.tip van de programmeur

Als theaterprogrammeur kreeg ik onlangs een uniek kijkje achter de schermen bij het maakproces van De Hospita; een gloednieuwe musical die speciaal voor Simone Kleinsma wordt geschreven. Het verhaal speelt zich af in zowel het hedendaagse Amsterdam als het bruisende Parijs van de vorige eeuw. Een bijzondere maquette van het decor liet de creatieve en inventieve setting zien waarin deze musical gespeeld gaat worden. Kers op de taart waren de indrukwekkende liedjes die door de hoofdrolspelers Simone Kleinsma en Paul Groot werden gezongen. Humor en ontroering gingen hierbij hand in hand. Een kleine voorspelling? De Hospita zou wel eens dé musicalverrassing van het seizoen kunnen worden!

  • Dehospita Setvexy 5538
  • Dehospita Setvexy 6278
  • Dehospita Setvexy 3374