vrijdag
17
mei

Het Zwanenmeer | Filmregistratie

The Royal Ballet Londen

Rabo Zaal - 19:30 uur
Dans, Film


Het meest meeslepende verhaal van liefde, verraad en vergiffenis van het klassiek ballet komt weer terug op het podium van het Royal Opera House.
Als prins Siegfried gaat jagen, stuit hij op een zwerm zwanen. Een zwaan verandert in de beeldschone menselijke Odette en hij is onmiddellijk in vervoering van haar. Maar Odette is betoverd, waardoor ze overdag de gedaante van een zwaan aanneemt... Kan prins Siegfried haar bevrijden?
De prachtige klanken van Tsjaikovski's muziek, samen met de interpretatie van choreograaf Liam Scarlett en de kostuums van ontwerper John Macfarlane, zorgen voor een schitterende uitvoering van Marius Petipa en Lev Ivanovs klassieke balletstuk. Het Zwanenmeer is tot op heden een van de meest geliefde werken van het klassiek ballet.

Filmregistratie
Van hoogwaardige opera's tot meeslepende balletten; de registraties vanuit het Royal Opera House in Londen zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit. En om zo'n bijzondere voorstelling bij te wonen hoef je niet eens naar Engeland te reizen, want je beleeft ze gewoon in onze eigen Rabo Zaal! Door de regie met meerdere camera's is het zicht op het toneel perfect en worden de dramatiek, de passie en de emotie levensecht. Zo goed zie je het zelfs niet vanaf de allerbeste plaatsen in het theater!