Theaterkisten

Het bezoeken van een mooie theatervoorstelling is een prachtige ervaring, maar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Om het gevoel van theater en alles wat daarbij komt kijken voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken, hebben we in samenwerking met Rotary Club Oss de Theaterkisten ontwikkeld.

De Theaterkisten zitten bomvol materialen waarmee je op locatie van alles kunt doen, horen, lezen, puzzelen, maken en beleven. Het digitale Theaterpakket met opdrachten, uitleg en links naar video’s en geluidsfragmenten maakt de theaterbeleving op locatie compleet. De inhoud is zeer gemakkelijk in gebruik en vraagt vrijwel geen voorbereiding. Er zijn vijf verschillende kisten: kisten voor het basisonderwijs waarbij we de onderbouw, middenbouw en bovenbouw onderscheiden, een kist voor woonzorglocaties en dagbestedingen voor ouderen en een kist voor woonzorglocaties en dagbestedingen voor mensen met een beperking.

 

 

 

 

 

theaterkisten voor het onderwijs

In de kisten voor het onderwijs zitten materialen waar de kinderen in kleine groepjes of alleen zelfstandig mee aan de slag kunnen, maar ook materialen die gebruikt kunnen worden voor klassikale lessen. Als je school een kist reserveert, krijgt je ook het digitale Theaterpakket met daarin links naar bijpassende video’s en geluidsfragmenten, creatieve opdrachten die geprint kunnen worden en ideeën voor lessen. De kisten zijn verdeeld in onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Sommige materialen zitten in meerdere kisten, maar elke kist bevat elementen die specifiek op de leeftijd en belevingswereld van de kinderen zijn afgestemd. Voor het speciaal onderwijs is geen aparte kist ontwikkeld, maar kunnen we elementen uit de verschillende kisten combineren om een pakket te maken dat past bij de belevingswereld en het cognitieve niveau van de leerlingen. Schroom dus niet om contact op te nemen met de afdeling Educatie via educatie@lievekamp.nl

Samenwerking met Rotary club Oss

De Theaterkisten zijn ontwikkeld in samenwerking met Rotary Club Oss. Dankzij hun hulp en bijdrage kunnen wij de Theaterkisten gratis ter beschikking stellen aan geïnteresseerden!

Digitaal Theaterpakket

In het digitale Theaterpakket zit onder andere een lijst met links naar video- en geluidsfragmenten. De fragmenten zijn ook via deze pagina te bekijken en beluisteren. Ook zijn enkele werkbladen en doe-opdrachten hier te downloaden. 


 

Theaterkist reserveren

Je kunt de theaterkist gedurende het hele theaterseizoen lenen. Tijdens de zomervakantie is de kist voor het onderwijs niet te leen. Je kunt de kist reserveren voor een periode van maximaal vier weken. Valt in deze periode een schoolvakantie, dan telt deze niet mee voor de vier weken. Geen mogelijkheden voor het vervoer van de kist? Geen probleem, ook hierin denken we graag met je mee!

reserveren?

Neem contact op per mail via educatie@lievekamp.nl of telefonisch via (0412) 667 690, dan helpen we je graag verder!