Soorten Theaterkisten

Bekijk hieronder alle soorten Theaterkisten die we hebben ontwikkeld! Onderaan deze pagina vind je het Digitaal Theaterpakket, daar kun je diverse materialen downloaden en vind je linkjes naar aanvullend materiaal. 

theaterkist onbeperkt

Deze kist is speciaal ontwikkeld voor voor woonzorglocaties en dagbestedingen voor mensen met een beperking. Voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking is een theaterbezoek helaas niet altijd haalbaar. Met de Theaterkist Onbeperkt laten we ook deze groep genieten van de wereld van theater. De doelgroep is zeer divers en dat is de kist daarom ook. Met een verscheidenheid aan dingen om te doen, kijken, luisteren, spelen, lezen en maken, bevat deze kist voor een grote en diverse doelgroep een leuke activiteit. De kist kan worden gebruikt door een hele groep met een begeleider, maar er zijn ook elementen die door cliënten of bewoners alleen of met z’n tweeën kunnen worden gebruikt. 

 

Theaterkist van toen

Voor verzorgingstehuizen, dagbestedingen en andere plekken waar ouderen elkaar ontmoeten is de Theaterkist van Toen bijzonder geschikt. Het bijbehorende digitale Theaterpakket bevat o.a. een theaterquiz en links naar leuke fragmenten. In de kist vind je foto’s, spellen en voorwerpen die gegarandeerd herinneringen opwekken van 'het theater van toen'. De kisten kunnen met zowel grote als kleine groepen gebruikt worden voor een leuk spel of gewoon een mooi gesprek over theater en wat er allemaal is veranderd. Een aantal elementen uit de kist is ook geschikt voor ouderen met dementie, omdat ze inspelen op de zintuigen en minder op het cognitieve vermogen.

 

theaterkisten voor het basisonderwijs

In de kisten voor het onderwijs zitten materialen waar de kinderen in kleine groepjes of alleen zelfstandig mee aan de slag kunnen, maar ook materialen die gebruikt kunnen worden voor klassikale lessen. Als je school een kist reserveert, krijgt je ook het digitale Theaterpakket met daarin links naar bijpassende video’s en geluidsfragmenten, creatieve opdrachten die geprint kunnen worden en ideeën voor lessen.

De kisten zijn verdeeld in onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Sommige materialen zitten in meerdere kisten, maar elke kist bevat elementen die specifiek op de leeftijd en belevingswereld van de kinderen zijn afgestemd. Voor het speciaal onderwijs is geen aparte kist ontwikkeld, maar kunnen we elementen uit de verschillende kisten combineren om een pakket te maken dat past bij de belevingswereld en het cognitieve niveau van de leerlingen. 

 

Digitaal theaterpakket

In het digitale Theaterpakket zit onder andere een lijst met links naar video- en geluidsfragmenten. De fragmenten zijn ook via deze pagina te bekijken en beluisteren. Ook zijn enkele werkbladen en doe-opdrachten hier te downloaden.