Theater van de Stad bestaat vijf jaar!

Wat in 2017 begon als een tijdelijk project, is uitgegroeid tot een volwaardige programmalijn. Theater van de Stad werd geboren vanuit het idee en de intrinsieke motivatie om onze maatschappelijke rol in de Osse samenleving te vergroten. Na vijf jaar gaat Theater van de Stad verder dan alleen de programmalijn. Theater van de Stad is gegroeid en is inmiddels onlosmakelijk verbonden aan De Lievekamp en haar missie: cultuurbeleving voor iedereen. Deze integratie in onze organisatie heeft ervoor gezorgd dat alle thema’s rond inclusie en diversiteit zich ook vertalen naar bepaalde keuzes binnen andere afdelingen, zoals de professionele programmering en eigen producties. 

Maatwerk

Binnen Theater van de Stad zijn we altijd op zoek naar voorstellingen die bijdragen aan inclusie. Soms horen we over een voorstelling die dan naar Oss toe wordt gehaald. Maar het kan ook voorkomen dat we iets op maat maken. We luisteren heel erg naar wat er in de samenleving van Oss leeft en passen ons aanbod op die behoeften aan. We kijken naar welke doelgroepen er wonen in Oss en die we nog niet goed bereiken. Dat leverde de afgelopen jaren steeds meer en creatievere samenwerkingen op met organisaties, instanties, (burger)initiatieven en sleutelpersonen in de regio.

Jubelende evaluatie door gemeente oss

Begin november vond er een jubelende evaluatie door de gemeente Oss plaats van het project Theater van de Stad. De gemeente is zeer enthousiast over de ontwikkeling van die De Lievekamp met Theater van de Stad heeft doorgemaakt. Oss stelt daarom structureel een bedrag beschikbaar voor Theater van de Stad. “Theater De Lievekamp heeft aan de subsidievoorwaarden voldaan en heeft Theater van de Stad verankerd in haar organisatie. Sterker nog: ze heeft het leidend principe gemaakt binnen de programmering en organisatie en is een voorbeeld voor andere theaters”, zo stelt het College van B en W.

 

 

 

Volg Theater van de Stad

ook hier:

 

 

 

 

 

 

Even terugblikken

Gedurende de afgelopen jaren vonden er allerlei verschillende soorten producties, voorstellingen en evenementen plaats dankzij Theater van de Stad. Een vijfjarig jubileum is een mooi moment om even terug te blikken op al het moois dat we in afgelopen jaren hebben verwezenlijkt!

 

 

meezingconcerten

Zo zijn de meezingconcerten in het Theatercafé een vaste waarde geworden binnen de programmering. Steevast zitten er 100 oudere bezoekers klaar om een ochtend heerlijk mee te zingen met het koor, het duo of de artiest die op het programma staat. 

 

 

Onder de mantel | Samenwerking met het honk

Dankzij de verbinding met diverse initiatieven en organisaties werden er al vele mooie producties gemaakt. Zo werkten we bijvoorbeeld samen met een groep jonge mantelzorgers van Het Honk om aandacht te vragen voor hun problematiek. Samen met professionals Doky de Kleyn en Daniëlle van Geel van ONS Welzijn hebben de jonge mantelzorgers hun verhalen en ervaringen verzameld en vertaald naar Onder de mantel: een theatraal programma vol muziek, dans, spel, gedichten en zelfs beeldende kunstwerken.

  • Ronrutten Onderdemantel 28062022 Y4A1848
  • Ronrutten Onderdemantel 28062022 Y4A2359

de lievekamp on tour

Tijdens de coronaperiode was het niet of bijna niet mogelijk om mensen samen te brengen in het theater. Daarom brachten we het theater naar de mensen toe! Met De Lievekamp on Tour gingen we met verschillende artiesten naar diverse wijkcentra, woon-zorglocaties of zorgboerderijen, om een ochtend of middag heerlijk muziek te maken. Iedere keer weer een feestje! 


 

Bekijk het programma-aanbod

Gedurende het theaterseizoen komen er telkens nieuwe producties, voorstellingen en evenementen bij. Op deze website hebben we een speciale pagina gemaakt, waarop je alle voorstellingen van Theater van de Stad kunt vinden die nog te zien zijn dit theaterseizoen. Neem regelmatig een kijkje, want er komen telkens mooie, leuke, spannende of ontroerende voorstellingen bij!