Missie & Visie


“Kunst en Cultuur is het domein van beelden, vormen, geluiden en teksten die worden voortgebracht omwille van hun symbolische of vormgevend betekenis. Dat geldt dus zowel voor opera als fanfaremuziek, zowel voor The Lion King als King Lear, zowel voor mode en popmuziek als beeldende kunst en theater.

De grens tussen Kunst en Cultuur is daarbij gradueel: naarmate vormgeving of oorspronkelijkheid belangrijker zijn spreken we van “Kunst”. Als populariteit, winstgevendheid, emotionaliteit, ambachtelijkheid en sociale samenhang belangrijker zijn schuiven we qua betekenis op richting “Cultuur”.

Arthur C. Danto - What Art Is (2014)


 

Onze missie

Theater De Lievekamp programmeert vraaggericht voor iedereen in Oss en de regio een zo breed mogelijk, kwalitatief hoogwaardig programma van Kunst én Cultuur  in een gastvrije en servicegerichte omgeving binnen een optimale culturele en zakelijke exploitatie.

Wij zijn een Theater met een Hart.

Onze Visie

Wij willen een aantrekkelijk theater zijn voor iedereen in onze stad en streek. Wij willen je vermaken, verdiepen, prikkelen en perspectief bieden. Ons theaterprogramma omvat vooral Kunst, Cultuur, maar ook Sport en Spel. Wij creëren zelf nieuwe theatervormen als we niet kunnen vinden wat jij zoekt.

Wij zijn het Theater van de Stad.