Educatie

De Lievekamp adviseert, zoekt naar passende voorbereiding, ontvangt en begeleidt de school op de dag van het voorstellingsbezoek. Door het voorstellingsbezoek veel aandacht te geven, kunnen we jongeren een prettige ervaring en kennismaking met theater geven. Wij bieden de mogelijkheid om voorbereiding vorm te geven op maat in de vorm van lesmateriaal of een bezoek aan het theater voorafgaand aan de voorstelling. 

De kinderen van nu zijn de artiesten van de toekomst en wij willen als theater een bron van inspiratie zijn. Door alle kinderen uit Oss en omgeving in ons theater te ontvangen, faciliteren wij de kennismaking met een wereld die veel kinderen nog niet kennen. Met onze rondleidingen laten we zien dat er voor iedereen een plek in het theater is: op het podium, achter de schermen of gewoon in het publiek. Na een bezoek aan ons theater stappen zowel docent als leerling geïnspireerd, gefascineerd en verrijkt ons gebouw uit. 

Met je klas naar het theater? Goed idee!

 

 

Basisonderwijs

Alle kinderen in Oss zouden een kans moeten krijgen om kennis te maken met de wereld van kunst en cultuur. Daarom werken alle culturele aanbieders in Oss samen met het primair onderwijs om dit doel te bereiken. Dit gebeurt in de vorm van OKVO (Osse Kunstinstellingen Voor het Onderwijs). OKVO stelt twee programma's op voor scholen: het OKVO Basismenu en het OKVO Plusmenu. Bekijk de OKVO-website voor meer informatie over deze instelling.

Basismenu

Binnen het Basismenu ontvangt elke instelling een leerjaar uit het basisonderwijs om deze groep kennis te laten maken met één van de kunstdisciplines. Wij verzorgen al jaren de discipline Drama voor de groepen 1/2. Wij ontvangen de kleuters in theater Marag om een voorstelling te bezoeken die speciaal voor deze doelgroep is ontwikkeld. Voor velen is een bezoek aan ons theater via OKVO de allereerste kennismaking met theater. Het intieme Marag leent zich bij uitstek voor interactieve voorstellingen voor deze jonge doelgroep. We presenteren educatief theater en houden daarbij rekening met de belevingswereld van het jonge kind. Met aansprekende voorstellingen op niveau laten we kinderen op jonge leeftijd kennismaken met de magie van het theater en hopen we dat ze hierdoor worden betoverd.

Plusmenu

Het Plusmenu biedt verdieping en verbreding met programma's die door ons zijn ontwikkeld of op maat worden gemaakt op basis van de behoefte van de school. Het Plusmenu is voor alle leerjaren af te nemen en wij zorgen er altijd voor dat het programma wordt aangepast aan het leerniveau en de belevingswereld van de kinderen. Naast voorstellingen in onze theaterzalen bieden wij bijvoorbeeld interactieve rondleidingen aan waarbij kinderen op plekken komen waar normaal alleen de artiesten mogen komen. voor de onderbouw gieten we deze rondleidingen in de vorm van een speurtocht met een spannend verhaal, zodat alle leerlingen van de basisschool op hun niveau kennis kunnen maken met de backstage-wereld. deze rondleidingen zijn uit te breiden met een actieve workshop door een ervaren theaterdocente. Door kinderen alle facetten van het theater te tonen en te laten ervaren, zullen zij een voorstellingsbezoek voor altijd ervaren als iets bijzonders.

Tip: bekijk hier het Plusmenu-aanbod van seizoen 2020-2021! 

 

 

 

 

Voortgezet onderwijs

Het spreekt voor zich dat een theaterbezoek een waardevolle bijdrage levert aan de kunstzinnige vorming van jongeren. Het kunstonderwijs is niet compleet zonder het bezoeken van een theater. Maar ook voor andere schoolvakken kan een voorstelling een verrijking zijn van de lesstof. Denk aan toneelbewerkingen van literaire werken voor Nederlands of ene productie met een historisch thema voor Geschiedenis of Mens & Maatschappij. Dankzij kennis en ervaring in zowel de theaterwereld als het onderwijs kan onze afdeling Educatie gegarandeerd een goede match vinden tussen jouw leerlingen en al het moois dat ons theater te bieden heeft. 

Theatereducatie op maat

Wil je je klas kennis laten maken met theater? Is er een (maatschappelijk) thema dat je graag via theater wilt behandelen met je leerlingen? Of hebben ze juist al veel ervaring met de podiumkunsten en zoek je naar een waardevolle verdieping? Dan helpt De Lievekamp daar heel graag bij! Door onze duurzame relaties met impresariaten en theaterbureaus kunnen we gemakkelijk een voorstelling vinden die past bij jouw vraag of behoefte. Liever actief aan de slag? Ook op gebied van workshops hebben we goede contacten met zowel lokale als landelijke aanbieders van educatieve projecten. Of bezoek ons theater eens voor een kijkje achter de schermen om de verschillende facetten van het theatervak aan je klas te laten zien!

Cultuurkaart

De Lievekamp is Cultuurkaart-acceptant. Je kunt een theaterbezoek met een hele klas of zelfs een heel leerjaar betalen met het geld van de cultuurkaart. Zonder Cultuurkaart met je klas naar het theater? Ook dat kan!

 

 

 

Theaterkisten

Het bezoeken van een mooie theatervoorstelling is een prachtige ervaring, maar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Om het gevoel van theater en alles wat daarbij komt kijken voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken, hebben we in samenwerking met Rotary Oss de Theaterkisten ontwikkeld. Deze Theaterkisten zitten bomvol materialen waarmee je op locatie van alles kunt doen, horen, lezen, puzzelen, maken en beleven. De inhoud is zeer gemakkelijk in gebruik en vraagt vrijwel geen voorbereiding.