Theater on Tour

Bij Theater van de Stad kijken we altijd naar de behoefte van degenen die we een podium willen geven. Elke productie krijgt het podium dat het beste aansluit bij het doel, de doelgroep en de belastbaarheid van die doelgroep. Dat kan dus betekenen dat een productie veel beter tot zijn recht komt op een locatie buiten De Lievekamp, zoals in een buurthuis of in één van de kerndorpen. Met Theater van de Stad kijken we daarom verder dan alleen onze eigen muren en proberen we een zo groot mogelijke groep mensen uit de regio te bereiken door met producties naar ze toe te komen.

 

Theaterkisten

Het bezoeken van een mooie theatervoorstelling is een prachtige ervaring, maar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Om het gevoel van theater en alles wat daarbij komt kijken voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken, hebben we in samenwerking met Rotary Oss de Theaterkisten ontwikkeld. Deze Theaterkisten zitten bomvol materialen waarmee je op locatie van alles kunt doen, horen, lezen, puzzelen, maken en beleven. Het digitale Theaterpakket met opdrachten, uitleg en links naar video’s en geluidsfragmenten maakt de theaterbeleving op locatie compleet. De inhoud is zeer gemakkelijk in gebruik en vraagt vrijwel geen voorbereiding.

Theaterkist van toen

Voor verzorgingstehuizen, dagbestedingen en andere plekken waar ouderen elkaar ontmoeten is de Theaterkist van Toen bijzonder geschikt. Het bijbehorende digitale Theaterpakket bevat o.a. een theaterquiz en links naar leuke fragmenten. In de kist vind je foto’s, spellen en voorwerpen die gegarandeerd herinneringen opwekken van 'het theater van toen'. De kisten kunnen met zowel grote als kleine groepen gebruikt worden voor een leuk spel of gewoon een mooi gesprek over theater en wat er allemaal is veranderd. Een aantal elementen uit de kist is ook geschikt voor dementerende ouderen, omdat ze inspelen op de zintuigen en minder op het cognitieve vermogen.

theaterkist onbeperkt

Deze kist is speciaal ontwikkeld voor voor woonzorglocaties en dagbestedingen voor mensen met een beperking. Voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking is een theaterbezoek helaas niet altijd haalbaar. Met de Theaterkist Onbeperkt laten we ook deze groep genieten van de wereld van theater. De doelgroep is zeer divers en dat is de kist daarom ook. Met een verscheidenheid aan dingen om te doen, kijken, luisteren, spelen, lezen en maken, bevat deze kist voor een grote en diverse doelgroep een leuke activiteit. De kist kan worden gebruikt door een hele groep met een begeleider, maar er zijn ook elementen die door cliënten of bewoners alleen of met z’n tweeën kunnen worden gebruikt. 

 

Ook voor het onderwijs!

Reserveer hier!
Meer informatie

 

De Lievekamp on Tour

Het idee voor De Lievekamp on Tour is ontstaan in de periode dat De Lievekamp voor de eerste keer haar deuren sloot in verband met de maatregelen omtrent het coronavirus. Vanuit Theater van de Stad organiseren we besloten optredens voor bewoners van verschillende woonzorglocaties in Oss.  Stadsprogrammeur Lobke: "Wij brengen de podiumkunsten thuis bij de mensen die een moment van verwondering extra goed kunnen gebruiken."

  • On Tour 1
  • On Tour 2