Theater van de Stad

Bij theater De Lievekamp luisteren we naar de stem van de stad, naar jou dus! Samen ontwikkelen we aanbod voor alle inwoners uit onze stad en streek, zodat iedereen zich welkom voelt in onze zalen. Of grijp de kans om zelf eens op één van onze podia te staan: wij begeleiden je graag. Iedereen heeft immers een talent dat een podium verdient. Alle activiteiten die we op deze wijze ontwikkelen, noemen we Theater van de Stad. 

Maak 't mee bij Theater van de Stad: wees erbij of creëer het zelf! 

 

 

 

 

 

 

De aanschuiftafel

Wat herinner jij je nog van de Maasland Sporthal uit Oss? Misschien wel de karakteristieke houten vloer? Deze originele houten vloer krijgt in ons theater een tweede leven als tafelblad én gespreksstarter van de aanschuiftafel. Zoals de naam het al zegt: je schuift gewoon aan! Ideaal dus als je graag naar een voorstelling wilt, maar er niemand zin of tijd heeft om mee te gaan. Vanaf najaar 2021 zal de aanschuiftafel regelmatig bemenst zijn door vrijwilligers van Rotary Club Oss. Voel je vrij en schuif aan!

In samenwerking met Rotary Club Oss wordt de aanschuiftafel bemenst door vrijwilligers met wie je voor of na de voorstelling of in de pauze een praatje kunt maken. Je schuift aan om het verhaal achter de voorstelling te horen, of te horen wat anderen ertoe beweegt om deze te gaan bekijken. Als bij een stamtafel met familie of vrienden schuif je aan en ben je welkom met jouw verhaal, om ook te luisteren naar wat anderen beweegt en bezighoudt.

De tafel is gemaakt in de Wildse Wereld: de plek waar oude materialen een nieuw leven krijgen in frisse ontwerpen. Samen werken Ben van Lith en Bas den Herder aan het sparen van materialen en het vermaken van deze materialen tot nieuwe ontwerpen.

 

 

Mede mogelijk gemaakt door

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving, in de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Voortgekomen uit de ruim tweehonderd jaar oude ‘Maatschappij Tot Nut van ’t Algemeen’, zet VSBfonds zich in om alle burgers bij de samenleving te betrekken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken, zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: Iedereen doet mee!

VSBfonds is één van de grootste particuliere vermogensfondsen van Nederland. Het fonds bestaat sinds 1990 en heeft elk jaar € 26 miljoen donatiebudget beschikbaar om te investeren in de kwaliteit van de Nederlandse samenleving.